Menu
Din kundvagn

Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas

Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas
Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas
Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas
Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas
Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas
Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas
Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas
Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas
Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas
Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas
Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas
Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas
SVENSK VARUMÄRKE
Vårrea
-5 %
Premium line tak integrerad köksfläkt Swedluxury ALFA α svart glas
 • Lorem
 • Ipsum
 • Dolor
16388 kr
17250 kr
Exkl moms: 13110 kr
 • Lager: Finns i lager

Anpassa din produkt:

Teknisk ritning

Teknisk ritning

Teknisk ritning

Energimärkningsetikett

Energimärkningsetikett

Energy label

ALFA α

Takintegrerade köksfläkten Alfa är en Premium köksfläkt tillverkad i högsta kvalitets stål. Ramen lackerad i svart fettavvisande färg i kombination med en stor exklusiv skärm i svart härdat glas och tjocka kvalitets fettfilter. Med en extremt tyst och effektiv motor blir denna takintegrerade köksfläkten snabbt av med rök och ångor utan irriterande buller. Två energisparsamma led strip belyser hela spishällen. Belysningen är reglerbar mellan tre belysnings nyanser så att du lätt kan anpassa köksfläktens belysning till den övriga i köket. Med en bredd på 100 cm är denna köksfläkten en funktionell, snygg och diskret inrednings detalj till det moderna köket. Levereras med fjärrkontroll för enkel styrning.
 
Topp Egenskaper:

 • Låg inbyggnadshöjd: endast 198mm
 • Super tyst och kraftig  4 stegs Intern EC Motor av Tyska tillverkaren Ebm Papst (1000m3/h /endast 30dB på 1sta steg!)
 • Externa motorvarianter: Vinds motor, Utomhus: Fasad motor eller Tak motor (Med en kapacitet upp till 1800 m3/h )
 • 360 graders vändbar anslutning (gäller intern och vinds motor)
 • Horisontal anslutning / anslutning i sidled (gäller intern och vinds motor)
 • Effektiv Kantsug
 • Förenklad installation med Easy Fix fästen
 • Premium kvalitet
 • Enkel att rengöra
 • Anpassad för både frånluft och recirkulation drift
 • Energisparsam och modern LED strip 2x 7W (reglerbar nyans: Kall belysning 5500K; Neutral belysning 4000K; Varm belysning 2700K)
 • Fjärrkontroll
 • Väggmonterad touch styrning (tillval, obs! kompatibel endast med intern motor)
 • Tillgänglig i bredd 100 cm
 • Stora tjocka 5 lagers metall fettfilter

 
Effektiv os uppsugning
Hög effektiv intern motor av Tyska Emb papst med en super tyst och effektiv drift. Med sina 4 steg och hela 910m3/h klarar köksfläkten att eliminera alla oönskade ångor och matos från köket. Den kraftiga motorn är en av dom mest tystlåtna motorer som används i takintegrerade köksfläktar på svenska marknaden. Med sina enbart 30dB på första motor steget är köksfläkten ljudlös för det mänskliga örat.

 

Köksfläkten kan även beställas med extern motor variant. Tack vare extern motor kan du njuta av hög presterande motor som fångar upp all matos helt ljudlöst och utan buller.
Då alla våra motor varianter är väldigt tystlåtna kan du oavsett motor variant vara säker på att köksfläkten kommer tillåta dig att njuta av matlagningen och intressanta konversationer med familj och vänner utan att störa.
Denna köksfläkten kommer göra jobbet och ta bort all matos och lämna en frisk och skön luft i köket.

Drift läge
Köksfläkten är anpassad för både frånluft drift och kolfilter / recirkulation drift med intern motor. Den interna motorn konverteras enkelt till en recirkulations fläkt med en Helsa Box med long life kolfilter eller Plasma filter som är det bästa filtrerings alternativet på marknaden med en livslängd upp till 15 år och rengöring upp till 99%. Plasma är det bästa alternativet om du inte har möjlighet att ansluta köksfläkten till ventilation. Filter för recirkulation finns som tillval med köksfläkten, men kan även köpas i efterhand.
 
Material
Köksfläkten är tillverkad i premium stål lackerad i svart färg (Ral9005) och en stor skärm i exklusivt härdat glas i svart färg (Ral9005).
Högkvalitativa och tjocka 5 lager premium fettfiltret levereras med köksfläkten.

Rengöring
Köksfläktens är enkel att hålla ren tack vare stora glas ytor och kåpa lackerad i fettavvisande färg. Fettfilter fungerar som ett skydd för att bevara köksfläkt kåpan ren och fri från fett.
 
Hållbar design
Köksfläkten Alfa är en Premium köksfläkt skapad för att ha en lång livslängd. Det är en perfekt köksfläkt för dig som ställer höga krav på os uppsugning och kvalitet.

Fjärrkontroll
Köksfläkten styrs bekvämt via den medföljande fjärrkontrollen. Du kan kontrollera motorns hastighet, tända och släcka belysningen, samt sätta köksfläkten på efter gångs läge tack vare den inbyggda timern som sköter automatisk motor avstängning.
 
Väggstyrning
Vägg monterad styrning är en bra lösning för dig som är rädd att bli av med fjärrkontrollen eller helt enkelt tycker det är smidigt med en styrning som alltid finns till hands. Styrningen monteras på väggen och ansluts till kåpan med en medföljande 10 m lång kabel.
Väggstyrningen går även att styra via den medföljande fjärrkontrollen. Dessutom är väggstyrningen väldigt stilren och enkel att hålla ren. Tillverkad i högsta kvalitets härdat glas i svart färg, är detta dessutom en väldigt smakfull och funktionell väggdekoration som kommer passa i dom flesta kök.

EASY FIX-Förenklad installation
Köksfläkten ALFA är 100 cm bred och 50 cm djup. Inbyggnadshöjden är en av de lägsta på den svenska marknaden, med enbart 19,8 cm (gäller intern och extern vinds motor).
Den interna motorn har en horisontal anslutning vilket ger en stor frihet i sidled anslutning. 360 grader vändbar motor anslutning och Easy-fit system tillåter installation nerifrån av en person. En halv meters rektangulär slang 220 x 90 mm och övergång till 150 rund anslutning ingår med köksfläkten.
Kåpa med Extern vind motor levereras med en 360 grader vändbar sidled anslutning och en 4 meter lång kabel för anslutning mellan kåpa och extern motor.
Takmotor och fasad motor levereras med en rund anslutning på 200mm och möjlighet till anslutning rakt upp och i sidled.
Förenklad installation med easy fix fästen. Köksfläkten skjuts upp i en färdig konstruktion som klarar 30-40kg och spänns fast med easy fix fästen. Konstruktionen för easy fix skall vara max 3,2 cm tjock.

Inbyggnads dimensioner:
Avser 100 cm bredd: 970 x 475 (mm).
Minimihöjd för installation i tak för intern och extern vinds motor är 198 mm.
Minimihöjd för installation i tak för Takmotor och Fasad motor är 324 mm.

Köksfläkt levereras med en strömkabel och stickkontakt som anslutas till elnät med (200-230V ~ 50Hz). En strömbrytare finns installerad i köksfläkt kåpan.
Denna takintegrerade köksfläkt finns tillgänglig i bredd: 100 cm

Intern motor QR1000 inkluderar anslutningsset:


 
Leveransomfång:

 • Köksfläkt och valfri motor
 • Fjärrkontroll
 • Extern vinds motor inkluderar 4 meter anslutnings kabel
 • 50 cm flexibel slang + övergång till 150 rund (inkluderad med intern och vinds motor)
 • Fettfilter (3 styck)
 • Faktura/Kvitto
 • Manual
 • 5 års GARANTI

 

(Intern motor) MOTOR QR1000: utlopp diameter 150 mm. Kapacitet inne i köksfläkten: 910m3/h. Passar till stora kök/och kök med öppen planlösning.

(Extern/vinds) MOTOR EXTERN IN 1100 GP: utlopp diameter 150mm. Kapacitet max. 1085 m3/h . Passar till stora kök/och kök med öppen planlösning.

(Extern/utomhus) FASAD MOTOR VG1200 : utlopp diameter 200mm. Kapacitet max. 1230 m3/h . Passar till stora kök/och kök med öppen planlösning.

(Extern/utomhus motor) TAK MOTOR TM1900: utlopp diameter 200mm. Kapacitet max 1800m3/h. Passar till stora kök/och kök med öppen planlösning.

Extern motor är den bästa investeringen för dig som vill njuta av en ljudlös köksfläkt drift.

Denna köksfläkt kan användas i två drift lägen och kan enkelt konverteras till en kolfilter fläkt med ett kolfilter sats.

Frånluft : Anslut till utblås dvs. till egen imkanal som bortforslar oset utanför huset.

Kolfilterdrift : Använd med kolfilter i recirkulation läge om du inte har möjlighet att ansluta köksfläkt utblåset till imkanal. Kolfilter monteras efter motorn, när köksfläkten startas aktiveras det och rengör oönskade lukter som uppstår under matlagning - renad luft släpps in tillbaka i rummet.

Helsa box: En kolfilter lösning som rengör oset upp till 70%. Kolfiltret har en livslängd på upp till 5 år och kan regenereras i ugnen när kolet är mättat. Dessutom fungerar kolfiltret ljuddämpande på motor jobbet.

Bäst i test 2021 Swedluxury PLASMA FILTER: Har en livslängd på 15 år! Rengör oset upp till 99%! Behöver inget underhåll, tar bort dålig lukt och matos, bryter ned allergener, mögel, cigarettrök, damm, virus och bakterier. Att ansluta köksfläkten till Plasmafilter kan i många fall vara mycket mer effektivt än en köksfläkt ansluten till en usel ventilation. Låg energiförbrukning, bara 0,5 watt och en årlig förbrukning på endast 3,5 Kw. Dessutom reduceras ljudvolymen upp till hela 14%.

 

Har du takhöjd på 280-300 cm kommer köksfläkten hamna 2 meter ifrån spishällen och det är max avståndet som är lämplig för takintegrerade köksfläkten. Har du högre i tak, kan man lösa detta genom att bygga ner en så kallad nisch/låda så att avståndet hamnar på max 2 meter.

Fettfilter Standard PLUS<br><b>5 lager</b>
Fettfilter Standard PLUS
5 lager
3x fettfilter
Denna köksfläkt är utrustad med premium aluminium fettfilter som har 5 filterlager. Detta filter fångar upp och separerar fett från ångor.
Intern motor QR1000<br><b>EBM papst-GERMANY</b>
Intern motor QR1000
EBM papst-GERMANY
Max kapacitet: 1000m3/h Max ljudvolym: 59dB
En av dom mest kraftfulla och tystas interna premium motorer.
Minimala ljudvolymen är enbart 30dB!Denna motor är ett utmärkt val för medelstora eller stora öppna kök.
Kantsug<br><b>-venturieffekten</b>
Kantsug
-venturieffekten
Minskar bullernivå med 25%
Denna typ av uppsug garanterar stor effektivitet tack vare venturieffekten: ångorna stiger naturligt uppåt och med ökad hastighet passerar genom katsug/insugs öppning för att ledas därefter vidare genom fettfiltret in i själva fläkten som omedelbart saktar ner trycket och leder oset direkt utanför huset.
SPECIFIKATIONER
Material svart härdat glas
Kapacitet max.(intensiv läge) (Intern motor 1000m3/t) -910m3/t
Ljudnivå Steg 1: 37 dB Steg 2: 45 dB Steg 3: 58 dB Intensivläge: 61dB
Styrning fjärkontroll
Belysningsstyrka LED strip 2x 4 W med 3 tone dimmer(Kall ljus 5500K / Neutral ljus 4000k / Varmt ljus 2700k)
Kanalanslutning Rektangulär: 220 x 90mm eller rund :150 mm
Anslutning möjligheter Kan användas frånluft eller / till recirkulation med kolfilter
Motortyp Intern motor/ Extern motor
Antal Hastigheter 3 steg + 1 intensiv
vikt 22,5 kg
Kostnadsfri hemleverans
Kostnadsfri hemleverans
Vi skickar alla våra köksfläktar inom 2-5 dagar räknat från beställnings datum. Leverans sker fram till port/tomtgräns (undantag för Ö-leveranser).
14 dagars öppet köp
14 dagars öppet köp
Om produkten inte uppfyller dina förväntningar kan du returnera den till oss inom 14 dagar från att du mottagit varan. Dessutom behöver du inte oroa dig för någonting - vi ordnar en retur sedel och transportör som hämtar upp produkten hemma hos dig.
Bekväma och säkra betalningsmetoder Faktura/ Delbetalning/ Kortbetalning
Bekväma och säkra betalningsmetoder Faktura/ Delbetalning/ Kortbetalning
Vi erbjuder flexibla betalningsmetoder i vår butik som passar alla: Faktura – betala inom 14 dagar efter mottagande av produkten. Delbetalning – förmånlig betalning i din egen takt. Betalning med kort och kreditkort - betala idag och vänta på leverans.
Inköp direkt från tillverkaren
Inköp direkt från tillverkaren
Butiken www.swedluxury.se är auktoriserad butik med exklusivitet till försäljning av Swedluxury köksfläktar. Tack vare detta kan du vara säker på att vi erbjuder det bästa priset, utan marginaler. Dessutom kan du vara trygg med att vi erbjuder bästa service och råd då vi känner till våra egna produkter inifrån och ut.
Alltid fräsch produkt från senaste parti
Alltid fräsch produkt från senaste parti
Vi tillverkar våra köksfläktar i små partier som ger oss möjlighet att lagra dessa under en kort tid och alltid erbjuda dig en fräsch produkt med nyaste komponenter. Oftast får du hem en produkt som fortfarande luktar ny målat. Vilket ger lyxig känsla av special beställd produkt.

Garanti

Denna köksfläkt levereras med 5 års garanti som gäller från och med inköps datum.
Köksfläkten är designad och tillverkad av högsta kvalitet för en tillfredsställande funktion i ditt kök under flera år, även efter garanti tidens slut.

File Size
download Datablad_Swedluxury_Alfa.pdf Download download
download Detaljerad_teknisk_ritning_ALFA.pdf Download download
download Monteringsanvisning.pdf Download download
download External_Motorer_Teknisk_ritning.pdf Download download
download Utomhus_Motorer_Teknisk_Ritning.pdf Download download
download Vindsmotor_swedluxury_in1100gp.pdf Download download