Vad är en takintegrerad köksfläkt?

En takintegrerad köksfläkt är en diskret köksfläkt som monteras infälld taket. Passar perfekt för dig som uppskattar öppna ytor och minimalistisk design. Tack vare att köksfläkten inte tar upp så mycket synlig plats är det enkelt att skapa en stilren design i köket.

tak-integrerad-koksflakt-swedluxury-pure2-blog
(Takintegrerad köksfläkt  Swedluxury Pure infälld i taket).

Vem kan installera en takintegrerad köksfläkt?

Det kan nästan alla göra och du behöver inte vara ägare till en köksö för att installera en takintegrerad köksfläkt. En takintegrerad köksfläkt går lika bra att installera intill en vägg. Har du en vind och plast mellan bjälklagen fäller du in köksfläkten i taket.
Har du  ont om plats kan man lösa detta med att bygga en ram runt om fläkten.

tak-intererad-koksflakt-swedluxury-pure1-blog
(Exempel på installerad takintegrerad köksfläkt  Swedluxury Pure i låda )

Vad skall man tänka på innan man väljer en takintegrerad köksfläkt?

För att en takintegrerad köksfläkt skall göra sitt jobb och fånga upp oset måste man välja rätt prestanda för köket. Tänk på att om du har öppen planlösning måste du välja en motor med större prestanda.

Exempel på hur du räknar ut vilken prestanda du behöver för ditt kök:

Kökets dimensioner (längd 5 m x 4 m bred x 2,5 m höjd) x 15 = min. 750 m3 / h

Takintegrerade köksfläkten får installeras max 2 meter ifrån spisplattan, räknat från köksfläktens underkant till spisplatta.
Det är även viktigt att välja en bredare kökskåpa än vad spishällen är. Detta för att oset skall hamna rakt in i köksfläkten och inte runt omkring.

Titta även på vilka material köksfläkten är tillverkad av. För att en takintegrerad köksfläkten skall vara enkel att hålla ren bör den vara tillverkad i kvalitets stål, vara målad i fettavvisande färg eller ha stora glasdetaljer som är enkla att torka av och håller sig snygga i flera år.
Belysningen är även en viktig faktor. Dubbelkolla om det är energisparsam LED belysning, styrkan och vad det är för ljusnyans så att du kan matcha kökets övriga belysning.

Motor alternativ i takintegrerad köksfläkt ?

Det finns flera varianter av motor man kan välja till en takintegrerad köksfläkt.
Har man ont om plats uppe i bjälklaget och ingen vind – väljer man vanligtvis att montera en takintegrerad köksfläkt med intern motor.

Vad innebär intern motor? Jo, att motorn sitter monterad i kökskåpan. I detta fall behöver man inte göra mycket mer än att montera takintegrerade köksfläkten i taket och ansluta till imkanalen.
Har man möjlighet att montera en extern motor finns det tre olika varianter man kan välja bland. Och det första är extern vind motor, som är bland det mest populära alternativen. Som själva namnet säger monteras denna motor på vinden. Tack vare detta går man ner i ljudvolymen som annars hörs  inne i köket. Vind motorn placeras på vinden eller i ett annat utrymme, max 3 meter ifrån kökskåpan. Sedan ansluter man med en flexslang mellan kökskåpans inlopp och motorns inlopp. Vidare ansluts motorn till imkanalen.

Den andra möjligheten som finns är takmotor, som monteras på taket på skorstenen. En takmotor har mycket mer kraft än en intern eller extern vind motor. Det är ett utmärkt alternativ för dig som har stora ytor med öppen planlösning och behöver en stor prestanda på köksfläktens motor men vill slippa oväsen av motor jobbet inne i köket.

Det tredje alternativet är väggmotor /fasadmotor och funkar perfekt för dig som varken har en vind eller möjlighet att montera en takmotor. Väggmotorn är enkel att montera då den placeras utanför huset på fasaden, tack vare detta slipper man höra motor jobbet inne i köket. En väggmotor fungerar perfekt för dig med öppen planlösning, eller för dig som är känslig mot ljud och som vill slippa motor jobbet inne i köket.  
 

Varför takintegrerad köksfläkt från Swedluxury?

Vi specialiserar oss inom inbyggnads köksfläktar. Därför lägger vi största vikt på alla detaljer och funktion i våra takintegrerade fläktar. Vi har skapat en ny serie lanserad för år 2019 som kallas Premium Line. Dessa takintegrerade köksfläktar har fått oändligt mycket med beröm från första sålda produkt.
Premium Line takfläktarna tillverkas i de flesta moment för hand av högsta kvalitets stål i en sömlös konstruktion. Tack vare vilken köksfläkten blir till en lyxig produkt.
Vi använder oss av komponenter som produceras enbart inom EU.  Tex har vi valt att använda oss av ett dyrare motor alternativ som är EBMpapst. Tack vare detta vet vi att vi tillhandahåller en kvalitets produkt och kan garantera en lång funktion då tillverkaren ger hela 7 års garanti på sina motorer.
Vi har även valt att använda oss av LED belysning i varm nyans som motsvarar de flesta kundernas behov. Samt har vissa av våra takintegrerade fläktar även alternativet ställbar LED belysning, vilket innebär att man kan välja valfritt mellan 3 olika ljus nyanser.
Urvalet av design, motor alternativ och prestanda är stort och alla hittar det som passar just deras behov och stil. Swedluxury Premium Line köksfläktar motsvarar dina högsta förväntningar på den perfekta köksfläkten!

Läs mer:

>>Därför är Swedluxury takintegrerade köksfläktar bäst på marknaden!

>>Hur väljer jag en takintegrerad köksfläkt - Köksfläkt expertens bästa råd

 

tak-integrerad-koksflakt-swedluxury-alfa-vit-blog